Wandelvereniging

Geschiedenis

In 1959 besloot de heer Sinnema, om met de jeugd die wat in de buurt rondhing, aan de wandel te gaan om ze zo wat gezonde beweging te geven. Dit werd zo’n succes, dat op 10 oktober van dat jaar de wandelvereniging werd geboren. In die tijd werd ook de speeltuinvereniging opgericht en als onderdeel van deze speeltuinvereniging, die Jeugdland werd genoemd, zijn we nu bijna 50 jaar verder.

 

In die tijd werd er aan menig wandeltocht in de buurt deelgenomen. De bekendste tocht, was De Krentenbloesemtocht in Dwingeloo, maar ook tochten in onze eigen stad waren toen in trek. In 1967 werd besloten om zelf een wandeltocht te organiseren, dit werd de Havelter Hunebeddentocht. Na 25 jaar organiseren, kwam er voor Jeugdland in 1992, jammerlijk een einde aan deze tocht.

 

In de eerste jaren liepen de wandelaars keurig in tenue en in de maat. Het tenue bestond voor de heren uit een witte broek en sweater, en voor de dames uit een witte rok en sweater. Eind jaren tachtig mochten de dames ook in witte broek. Verder had iedereen een rode heuptas met regenjack. Tijdens de Airborne wandeltocht in 1981 hebben we er een rode sjaal aan toe gevoegd. Begin jaren negentig hebben we besloten, nadat er een afname in leden en jurytochten was, niet meer in uniform te lopen. Heden ten dage hebben alle leden de beschikking over een blauwe sweater, witte polo of t-shirt en zwart windjack, met opdruk “WV Jeugdland Meppel”

 

Tegenwoordig gaan we na alle, ongeveer 15 tochten, met de bus vroeger gingen we veelal met auto’s maar dat is tegenwoordig niet meer te doen, al worden de bussen er ook niet goedkoper op.

 

We hopen u iets meer duidelijk te hebben gemaakt over het wel en wee van onze club. Natuurlijk hebben we in die vele jaren lief en leed veel meegemaakt, maar dan raken we niet uitgeschreven.Copyright © 2022 WVjeugdland. All rights reserved